Route#05

Doe-het-lekker-zelf route deel 1

Deze keer geen kant- en klare route, maar een doe-het-lekker-zelf routekaart. Met groen en plekken aan het water, waar Rotterdammers mooie herinneringen aan hebben. Of die ze juist graag onder handen zouden willen nemen. Pik er wat plekkies uit en zap door de stad!

Doe-het-lekker-zelf route deel 1

Illustratie: Levi Jacobs

Je kunt deze route downloaden. Zie knop onderaan de pagina.

Dit plekkie vergeet ik never nooit meer….

 

1. Zwemmen in de sloot langs de WEST VARKENOORDSEWEG. Nog geen 1,20 breed, maar kilometers lang. Angelique 2. Buitendijks wonen op het NOORDEREILAND.. de spanning of het water vandaag wel of niet over de kade klotst. Anne 3. DE NOORDSINGEL: hier ben ik opgegroeid in de winter schaatsen. ’s Zomers varen met de kano. Selma 4. De bijna dagelijkse wandeling met mijn oude vader aan de OUDE PLANTAGE5. Eindexamenfeest aan de BERGSE PLASBatman 6. Onder de WILLEMSBRUG heb ik met mijn vrouw geschuild voor de regen. We hebben toen voor het eerst gekust. Dat is inmiddels 14 jaar geleden. Nu zijn we getrouwd en hebben een dochter. Bas 7. Op DE ERASMUSBRUG staan, kijkend over de Maas en je als mens nietig voelt. Floor 8. PARK TWEE HEUVELS was vroeger een moerasachtig gebied. Voor mij altijd prachtig. 9. Bij ZWAANSHALSPARK een avondje langs het water van de Rotte zitten met vrienden en een wijntje. Het water, het klotsen en het staren geeft rust! Rokus 10. Skinny dippen in DE SCHIE na een warm bigband optreden in Overschie. Kees

Genieten van de kinderen die eindeloos creatief met water spelen in de Speeldernis. 

  12. REGENTUIN: vanmiddag heerlijk in het gras tussen de narcissen gezeten. Waar kortgeleden nog een unheimisch parkeerterrein was. 13. Het uitzicht over de Maas vanaf de van BRIENENOORDBRUG, wanneer we op familiebezoek gingen. 14. SINGEL LANGE HILLEWEG. Uhm, hier ben ik door het ijs gezakt. Rob 15. Het Zuiderpark: mijn eerste waterproject in Rotterdam. John 16. Mijn verjaardag op 28 september. Normaal een koude dag, maar vorig jaar prachtig weer. Dus spontaan mijn verjaardag verplaatst naar het park bij de Euromast. Ballonnetjes opgehangen, kleedje neergelegd en taarten laten bezorgen. Chantal 17. Recente herinnering. Gisteren was ik bij de kas van Buitenplaats Spangen. Fijne plek! Paula 18. Dit was fijn: Parkzicht en Zochers in het park bij de Euromast. Parkzicht voor de geweldige muziek in meerdere zalen tegelijk. Zochers voor de rust met zicht op het park. Mine 19. Zonsondergang op het strandje bij Heijplaat.

 

Op de Rotte varen, warm weer, maar met een heerlijke wind in mijn gezicht. Irene

21. Liefst loop ik hier elke avond: lekker doorwaaien en rondkijken. Hoofd leeg en diep inademen. Jop 22. Op het Lido-dek van de SS Rotterdam geniet ik van het uitzicht over de Maas en skyline. Diana 23. Boottochten op de Aqualiner met Hollandse luchten. Martin 24. Grote Kerkplein: groen, waterberging, evenementen.. een nieuwe superplek in de stad! Sander 25. Fietstochten langs de Rotte in de zomer. Joost

Wij hebben deze blauwe en groene herinneringen en ideeën verzameld tijdens het WSR-Diner op 19 april 2018 onder fans van een groener en blauwer, socialer en klimaatbestendiger Rotterdam.

Bedankt allemaal voor het delen!