Waterberging bij het Nieuwe Instituut

Als het langere tijd intensief regent, kan dit leiden tot schade en overlast. Vooral in stedelijke gebieden komt dit steeds vaker voor. Door dit water lokaal op te slaan blijft de schade en overlast voor bewoners, gemeenten, bedrijven beperkt en kan het opgeslagen water in periodes van droogte weer worden benut. In het project ‘Urban Waterbuffer’ onderzoeken Gemeente Rotterdam, Evides, waterschappen en andere partijen hoe we een ‘Urban Waterbuffer’ kunnen toepassen in stedelijk gebied en wat dit vraagt op het gebied van onder meer organisatie, techniek en financiën.

Naast het Nieuwe Instituut, een Rotterdams museum voor architectuur, design en digitale cultuur, ligt een vijver. Deze vijver moet ‘s zomers regelmatig worden bijgevuld met drinkwater. In dit deel van Rotterdam is daarnaast regelmatig behoefte aan meer waterberging om wateroverlast te voorkomen. De vijver kan dienen als tijdelijke opvang van neerslag. Zo blijft de vijver op het gewenste peil en heeft geen aanvulling nodig van drinkwater. Bron: evides.nl

Samenwerkende partners: het Nieuwe Instituut, gemeente Rotterdam, Evides, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.