Architect (focus: klimaatadaptatie)

Tanja Lina

Als Rotterdammer wil ik meer groen in de stad zien. Opgeleid als architect en vanuit Stichting Tussentuin zet ik mij dan ook in voor een klimaatadaptieve en biodiverse stad. Samen met bewoners maken wij plekken groen. Zo wil ik mensen bewust maken dat zij de stad zelf klimaatbestendig kunnen maken.

Het netwerk van Tussentuin bestaat uit architecten, buitenruimteontwerpers, tuincoaches en grafische ontwerpers. Onze gezamenlijke passie is het opbouwen van collectieve tuinen, waarbij we in alle stadia de direct omwonenden intensief betrekken. We bellen aan bij mensen, spreken voorbijgangers aan, organiseren workshops en zijn zichtbaar aanwezig op projectlocaties. We ontwerpen daardoor niet vanachter ons bureau, maar met de betrokken mensen samen.

Sensitive Rotterdam biedt een netwerk van ruimdenkende experts. We hebben al voor een aantal projecten nauw samengewerkt, waaronder de Portiektuin in de Agniesebuurt, Heliport Groen en de Spetterflat In Bospolder Tussendijken. Door de grote diversiteit aan kennis en kunde, maar met allemaal overlappende ambities, kunnen we samen een grote impact hebben op de stad!

We hebben al voor een aantal projecten nauw samengewerkt, zoals de Portiektuin in Agniesebuurt, de Helipoort Groen en de Spetterflat in Bospolder Tussendijken.