Medeoprichter van Stichting BroodNodig

Paula Zwitser

Ik coördineer de wijkgerichte aanpak in de pilotwijken van Rotterdams WeerWoord. Daarnaast ben ik de medeoprichter van stichting BroodNodig. Deze campagneorganisatie pakt op een wijkgerichte manier het probleem van broodverspilling aan. Samen met Rotterdamse buurten maken we nieuwe energie van oud brood. Het brood wordt ingezameld op ruim 90 plekken in de stad en door middel van vergisten omgezet in biogas.

Vanuit stichting BroodNodig hebben we platform Met de Stad opgericht: een collectief van zelfstandigen met een groot netwerk in de stad, dat op een wijkgerichte en inclusieve manier (dus samen met de stadsbewoners) de grote thema’s van nu aanpakt. Klimaatverandering is een van de meest urgente thema’s waar Rotterdam mee te maken heeft en krijgt, en de stad kan deze grote uitdaging alleen aan als we samen met stadsbewoners aan oplossingen werken.

Daarom ben ik super enthousiast om onderdeel te zijn van het Rotterdams Weerwoord, om zo samen met álle Rotterdammers te bouwen aan een duurzame toekomst mét droge voeten.