Bekijk deze e-mail in de browser
#05 December 2017
#05 December 2017 Klets! Dit is (nogmaals) nummer 5! Jouw regelmatige dosis (water)pret van Water Sensitive Rotterdam. Wil je op de hoogte blijven van WSR-evenementen, de laatste nieuwtjes en telkens iets leuks van ons ontvangen? Blijf dan fan van Klets! Met deze keer leuks#05: de nieuwe fietsroute Ruige Ronde IJsselmonde. Lekker als je wilt uitbuiken van de kalkoen.

Leuks#05: fietsroute Ruige Ronde IJsselmonde

Ga de stad in tijdens de kerstvakantie, maar dan anders! Pak deze fietsroute erbij, geïllustreerd door Bier en Brood. Je gaat fietsen door een spannend stadsdeel van Rotterdam. Waar ruige grootstedelijke gebieden liggen naast onverwachte natuur. En stadsflats uittorenen boven dijkhuizen. Je fietst langs urban gebieden, natuurlijke oases, historische overblijfselen en burgerinitiatieven die passen in het Water Sensitive-gedachtegoed. Trap ze! Download de route hier. 

Deel dit en spread the word!

Wat is Water Sensitive? Als trouwe Klets-lezer weet jij dat wel! Maar misschien ken je meer mensen die het zouden moeten weten. Deel deze animatie en spread the word! Help mee de stad voor te bereiden op klimaatverandering. Nu met werkende link!

5x Toffe groene daken

Van een mediterrane daktuin op 14 hoog tot een parkeergarage omringd door 5000 m² klimop. In dit filmpje zie je vijf van de tofste groene daken van Rotterdam. Wij houden ervan! Ook in de winter.

Waaaat gebeurde daar allemaal op het WSR-café?

Waaaat gebeurde daar allemaal op het WSR-café? Dat vroegen sommige aanwezigen zich misschien wel af. Geen water, geen groen te bekennen, geen bezoek aan een tuin. Niet eens een presentatie van een landschapsontwerper. Wel spelletjes, Aikido, creativiteit en goede gesprekken. Maar dat is toch helemaal geen WSR-inhoud? Juist wel! Lees dit artikel.

Gevangen in de stad

De ZOHO Regenletters ontworpen door Studio Bas Sala zijn geplaatst! Het regenwater van het dak van de Hofbogen wordt naar de letters geleid en komt zo niet in het riool. Afhankelijk van de weersvoorspelling loost het slimme systeem het water in de regentuin of houdt het juist vast.

Een andere slimme (en mooie!) regenton van Bas Sala is geplaatst in Tuin De Bajonet (Oude Westen).

Het schoolplein van kinderdagverblijf De Kasteeltuin in Spangen wordt klimaatbestendig ingericht. De afgelopen jaren zijn er al veel tegels uit gewipt voor groen. De komende maanden wordt er een beekje aangelegd over het plein en worden er regentonnen neergezet.

Van badkuip naar spons

De pers krijgt er steeds meer lucht van dat wij in Rotterdam regenwater zien als kans! De afgelopen maanden verschenen meerdere grote verhalen. AD schreef onlangs hoe Rotterdam het regenwater in complete wijken op vernieuwende wijze wil opvangen.  NRC vertelde hoe wateropvang in Rotterdam de stad alleen maar leuker maakt. En op Vers Beton lees je hoe de badkuip Rotterdam de aankomende jaren verandert in een spons.

Klets mee!

Al deze onderwerpen en nog veel meer zijn terug te vinden op watersensitiverotterdam.nl

Wil je zelf een bijdrage leveren aan een klimaatbestendig, sociale en gave stad? Of ben je zelf al bezig met gave dingen voor de stad en zou je hier klimaatelementen in willen verwerken? Neem dan contact op met watersensitive@rotterdam.nl

Je ontvangt deze mail omdat je bij ons bekend staat als geïnteresseerd in Water Sensitive Rotterdam. Wil je reageren? Doen! watersensitive@rotterdam.nl Je kunt deze email ook doorsturen naar een bekende. Wil je niet meer op de hoogte gehouden worden? Schrijf je hier uit of pas je profiel aan. watersensitiverotterdam.nl