17 april 2019 14:00 - 18:30 uur - Wooncentrum Samen & Anders, Vreewijk

WSR-Café: Anders Samen

Het WSR-Café strijkt deze keer neer in Vreewijk, het tuindorp van de toekomst en van weleer. Begin twintigste eeuw werd Vreewijk opgezet als een dorp met veel groen en ieder huis een tuin. De Tuinkeuringscommissie kijkt al 100 jaar of de bewoners het niet te gek maken met tegels in hun tuin.
 
Toch is het niet alleen maar groene idylle in deze buurt. Er is sociale problematiek en sommige delen zijn verre van groen. Maar de Vreewijkcoöperatie heeft al meerdere straten aangepakt en legt een grote openbare tuin aan naast woonzorgcentrum Simeon & Anna.
 
Kom naar het WSR-Café en maak Vreewijk mee! Beleef de feestelijke opening van deze tuin en de onthulling van de Reizende Slimme Regenton. Zie en hoor hoe Simeon & Anna gedeeltelijk transformeert van een zorglocatie van Laurens in een woongebouw voor sociaal-maatschappelijk en financieel kwetsbare mensen: Samen & Anders.
 
Samen met Rotterdammers zoekt Museum Rotterdam naar wie en wat op dit moment belangrijk is in de stad. WSR, de Slimme Regenton en de Vreewijkcooperatie zijn zo bestempeld tot Echt Rotterdams Erfgoed. Tijdens het WSR-Café wordt Samen & Anders ook uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed.

Doneer je een plant voor de tuin?